LEER DE MOOISTE SPORT TER WERELD!

Tennis Vlaanderen heeft onze club het label Jeugdvriendelijke Tennisclub 2021! toegekend.

Via de tennisschool bieden we tennislessen aan voor klein en groot onder leiding van gediplomeerde lesgevers. Kinderen die graag eerst eens een keertje komen kennismaken met deze sport voor het leven, zijn welkom op onze gratis jeugdinitiatiedag in het begin van het nieuwe zomertennisseizoen. De groepen zullen ingedeeld worden per geboortejaar en krijgen 1 uur les. Wanneer ze na dit uurtje de smaak te pakken hebben, kan er ingeschreven worden voor ons aanbod van 10 lesweken.

Voor de kinderen van 3 tot 5 jaar is er multimove. Via een ruim en gevarieerd aanbod van bewegingen willen we zo de motorische ontwikkeling van 3 tot 5-jarige kinderen op een verantwoorde en onderbouwde manier stimuleren.

Voor kinderen t.e.m. 12 jaar is er KidsTennis voorzien, het opleidingsconcept van Tennis Vlaanderen. Afhankelijk van hun leeftijd komen ze terecht in 4 verschillende opleidingsniveaus, nl. blauw, rood, oranje of groen. De grootte van het veld en de ballen waarmee gespeeld wordt, zijn afhankelijk van het opleidingsniveau. Zo beleven ze niet alleen veel plezier, maar leren ze ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen.

Elke vrijdagavond van 17.00 tot 18.00 uur voorzien we een begeleid tennismoment voor alle jeugdleden tot 12 jaar die zelfstandig een wedstrijdje kunnen spelen. Dit zal plaatsvinden van 14 mei t.e.m 25 juni en natuurlijk bij droog weer. Er is begeleiding voorzien, maar er wordt op dat moment geen les gegeven. Om een idee te hebben op hoeveel spelertjes we kunnen rekenen, vragen  om hiervoor in te schrijven op begeleid tennis en op te geven wanneer we jullie mogen verwachten. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Hopelijk mogen we velen van jullie wekelijks op deze activiteit ontmoeten.

Tienertennis is een opleidingsconcept voor tieners van 13 tot 16 jaar. De opleiding is gericht op twee doelgroepen, namelijk de spelers die verder doorstromen vanuit Kidstennis niveau groen en nieuwe spelers die willen starten met tennis op latere leeftijd.

Binnen deze leeftijdsgroep kunnen de leerlingen sneller evolueren dankzij hun fysieke gestalte en coördinatie ontwikkeling. Spelers van 13 tot 16 jaar komen sneller tot het leren van opslag, rally en scoren.

Er worden tevens vervolmakings- en beginnerslessen aangeboden voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen.

Ook  Start to Tennis wordt elk jaar gegeven bij het begin van het nieuwe zomertennisseizoen. Dit is een voordelig en compact lessenpakket van 7,5 uren met aangepast materiaal en plezierige speelmomenten voor (jong-)volwassen starters. Er is geen specifieke sportachtergrond vereist: leren tennissen was nooit zo makkelijk!

Tijdens de zomervakantie worden er jeugdtennisstages ingericht voor kinderen van 5 t.e.m. 15 jaar. Vijf dagen boordevol tennis en fun, waardoor je op een snelle manier kan vorderen of leren tennissen. Deze zijn voorzien tijdens de eerste week van juli en de laatste week van augustus. Deze stages sluiten we telkens op een gezellige en culinaire manier af wat is inbegrepen voor de deelnemende kinderen en waaraan familie, vrienden, supporters … ook kunnen deelnemen aan democratische prijzen.

Dit jaar zullen er voor het eerst ook avondstages georganiseerd worden in juli en augustus voor gevorderde (jong-) volwassenen. Op vier avonden met twee uur les worden spelers uitgedaagd om op een leuke, sportieve en intensieve manier hun tennisspel te verbeteren.

Voor praktische informatie en prijzen kan u terecht op de clubwebsite www.borsbeektennisclub.be of u kan contact opnemen via [email protected] of 0476/58.09.96 (na 17u).

Inschrijven Borsbeek Tennis Club